1. Kennen jullie de ‘rode knop’ van de Amerikaanse dramazender TNT nog, waarmee de introductie in België werd ingeluid? Vanaf vandaag is de zender ook in Nederland beschikbaar. Met uiteraard een nieuwe video… Wederom een geweldige viral!

  2. In 2006 veroverde Albert Heijn, in aanloop naar het EK, Nederland met Wuppies, die pluizige poppetjes met gekke oogjes, voetjes en antennes die meer aan een alien deden denken. C1000 probeert het in de aanloop naar het EK Voetbal 2012 nogmaals met hun oranje “Gelukspoppetjes” van plastic die overal aan blijven plakken…en dat mag Nederland weten ook. Voorafgaand aan De Wereld Draait Door en Bayern München - Nederland vertoonde de supermarktketen bovenstaande videoclip met een nummer van Wolter Kroes en rapper Yes-R waarin vrijwel het gehele Nederlandse elftal figureert. Albert Heijn mag dan het grootste reclamebudget hebben, deze commercial zal C1000 ook een flinke duit hebben gekost. Je krijgt de gelukspoppetjes bij elke €15 aan boodschappen. Een belachelijke deal wat mij betreft, maar over een paar weken zal heel Nederland wel weer vol staan met deze dingen. Zo gaat dat nou eenmaal. Eén ding heeft C1000 in ieder geval al bereikt: trending topic op Twitter.

  3. Ik heb niks tegen Friezen — hoewel ik Groninger ben en Friezen en Groningers in de ogen van sommige mensen een haat-liefdeverhouding hebben — maar die nieuwe Carglass-reclame in het Fries is echt tenenkrommend. Dit soort marketing is wel heel erg gericht op één groep. Als ze deze commercial nou alleen uitgezonden hadden op Omrop Fryslân. Aan de andere kant levert dit natuurlijk wel weer op dat er over je merk gepraat wordt en dat is toch eigenlijk wel wat je als merk wil. En je bent meteen nationaal trending topic op Twitter…

    Carglass - trending topic op Twitter

Michel Lusthof

Paper theme built by Thomas